Älskar du att ha skidorna på fötterna och låta backen försvinna bakom dig allt eftersom att du åker? Då borde du åka till Sierra Nevada i Spanien. Detta är en fantastisk plats för alla som älskar att åka skidor. Sierra Nevada är en väldigt känd skidort dit många åker för att njuta av de härliga bergstopparna med ett par skidor på fötterna.skidresa till Spanien

Höjden över havet gör att det är väldigt snösäkert där under vintern. Denna period brukar vara mellan december till ungefär maj. Pisternas skötsel är bra och här finns både äggliftar, kabinbana och snabba stolsliftar.

Sierra Nevada är mer än enbart en skidort. Det är också ett naturreservat och naturen och miljöerna där är alldeles fantastiska. Bland de snöklädda topparna kan du här och var på sina ställen skymta gräs och träd och har du turen att se genom molnen så himlen är klar så kan du på en del ställen skymta sikten av Medelhavet. Vyerna är fantastiska så glöm inte ta med dig kameran om du åker dit.

Vill du åka till Sierra Nevada redan idag? Boka en sista minuten resa till Spanien och låt dig njuta med ett par skidor på fötterna. Åk med några kompisar eller med hela familjen! Det kommer garanterat bli en bland de bästa skidresorna du någonsin varit på. Har du en gång besökt de vackra bergstopparna i Sierra Nevada så finns där en väldigt stor risk att du kommer vilja åka dit igen. Varför inte rent av göra det till en familjetradition med skidresor i Spanien?

Eftersom att Sierra Nevada ligger så pass nära Costa del Sol så är detta faktiskt en av de få platser i världen där du kan åka skidor i några timmar under dagen för att sedan förflytta dig mot staden och ta ett dopp i havet. En skidsemester i Spanien ger dig helt enkelt det bästa ur två världar. Du får både en sol och bad semester samtidigt som du får en skidsemester. Det är vad väldigt många skulle kalla lyx. För visst är det härligt att kunna njuta av egentligen två olika semestrar fast under en och samma dag.