I Idre finns Dalarnas längsta och brantaste skidbackar. Dessutom finns skidåkning i alla fyra väderstreck i Idre och det gör att man alltid kan vara på sol- eller läsidan och att man alltid har många backar att välja bland. Det finns totalt 40 nedfarter och trots att systemet är stort så slipper man ha en massa transportsträckor eftersom alla backar ligger samlade runt en och samma fjälltopp.

Skidåkning som passar alla

Det bästa med Idre Fjäll är att det finns varierande skidåkning som passar alla, oavsett ålder och nivå. hotell idreBarnen har ett eget äventyrsland som heter Askestigen, där man antingen kan åka skidor eller snowboard. Dalarnas brantaste backe, Chocken, ligger i Idre och har hela 46 graders litning. Även Dalarnas längsta backe, ligger alltså i Idre och den är hela 2800 meter lång. Det finns också många andra populära backar, så som Carvingssvängen, Specialen, Ravinen, Rödingen och Gröngölingen. Oavsett om man är nybörjare eller söker spänning, äventyr och utmaning så finns det alltså flertalet nedfarter att välja bland. En fördel med att skidområdet är så varierat är också att man kan åka till Idre för skidåkning även om man är en familj som är på en väldigt blandad nivå. Skidområdet är indelat i områdena Väst, Nord, Ost och Syd. Totalt finns det 29 liftar inklusive en sexstolslift från dalen till toppen.

Inte bara skidåkning

Idre är en väldigt bekväm vintersportort. Oavsett vart man bor på Idre Fjäll så har man maximalt 400 meter till närmaste skicenter där man exempelvis kan gå i skidskola, hyra skidutrustning och köpa ett skipass. I Idre finns flertalet hotell att välja bland och även många restauranger som gärna använder sig av lokala råvaror. Idre Fjäll etablerades redan för 45 år sedan, så det finns en lång erfarenhet inom skidvärlden. Men trots att Idre är en så välkänd vintersportort så är det inte bara vintertid som Idre är värd att besöka utan Idre gör sig bra under alla årstider. Sommartid är det exempelvis fjällvandring, golf och det suveräna flugfisket som lockar besökarna.