De som flyttar till Idre kommer bosätta sig på en fantastiskt fin ort. En ort som främst är förknippad med skidåkning, skoteråkning och andra vinteraktiviteter men som även bjuder på otroligt vackert sommarlandskap.

Här finns lugnet och de stora vidderna. Något som gör att många lockas hit efter många år av stress i någon större stad.

Kontrollera upp flyttbidrag

I många kommuner har Arbetsförmedlingen något som kallas för flyttbidrag. Detta innebär att arbetsförmedlingen på en ort kan bekosta hela flytten dit. Detta förutsatt att man visar upp att man fått fast jobb i kommunen.

Bidraget är till för att locka människor att komma till kommunen och ge dem möjlighet att komma hit för att bosätta sig.

Om bidraget finns tillgängligt i Idre är osäkert. Detta eftersom det varierar över tid hur mycket arbetsförmedlingen satsar på detta. Men det är alltid värt att kontrollera.

Vad kostar det?

Det som främst avgör vad det kostar att flytta är sträckan som flyttföretaget behöver köra. En flyttbil med 2 man kostar ca 1100kr-1300kr per timme.

Den som söker efter flytthjälp Stockholm till Idre kan räkna med att flytten tar ca 6 timmar. Detta alltså enbart själva körningen mellan städerna. Om priset är 1100kr per timme skulle detta betyda en kostnad på 6600kr.

Därtill kommer kostnaden för att packa och packa ur lastbilen.  Här beror det självklart på hur mycket man själv har packat ihop sina saker inför att lastbilen kommer och lastar men minst 3-4 timmar får man räkna med förutsatt att allt är klart packat. Dessutom spelar självklart det roll om det är en villa på markplan eller en lägenhet några våningar upp.

Det enklaste är att be om offert hos många olika företag för att därigenom skulle ställa företagen som erbjuder flytthjälp mot varandra.