Det är få som åker till Idre enbart för att shoppa kläder. De flesta söker sig främst till backarna eller annan del av naturen. Men visst finns det här en del klädbutiker. Perfekt för de som beställt en One Piece från jumpsuit.me eller skidjacka från Stadium.se och inte fått kläderna innan avresa. Då får man göra det bästa av situationen och handla på plats.

En av de mer kända butikerna är Kurvans Tyg & Kläder som säljer kläder, sytillbehör, dukar, mattor, garner och mycket annat inom tyg. Orsaken att de valt detta namn är inte svårt att förstå när man svänger in till butiken som ligger på Bergevägen 7.

Utbudet är stort och här finns exempelvis märken som Tuxer, Didrikson och Lindbergs på barnkläder. Märken som alla barnföräldrar vet att är säkra och trygga märken. På herrsidan finns märken som exempel Park Lane, Richman och Blend. Så visst är det kvalité och märkeskläder även här. Som i de flesta butiker är det damavdelningen som dominerar och här kan kunderna hitta märken som Celil, Mingel och B-Young.

Även en del tjänster

Utöver att sälja tyger i alla former och färger erbjuder även Kurvans Tyg & Kläder en del tjänster. De kan specialsy kläder utifrån passform eller sy om möbler som behöver fixas till. På hemsidan skriver de att ”Vi fixar allt” och det är även den inställningen man möter när man träffar de som jobbar i butiken. Dess affärsidé är att erbjuda alla som är i Idre ett stort utbud av kläder och textilier – året runt och med hög servicefaktor.

Bredvid butiken ligger butiken Syrran & Jag som fokuserar mer på inredning. För de som behöver fyrverkerier är det även värt att komma hit. Även här är det inte bara försäljning av produkter utan även här jobbar man med att erbjuda en rad tjänster. Inom fyrverkerier kan man exempelvis beställa ett evenemangsfyrverkeri som är specialkomponerat av deras pyrotekniker.

Välkommen in – Oavsett om det är kläder, textil, inredning eller fyrverkerier som önskas.