Idre har visserligen en egen flygplats men då den enbart används för privatflyg är det inte möjligt att flyga till orten via reguljär passagerartrafik. Flygplatsen har inte ens öppet för taxitrafik utan är enbart till för mindre privatflyg. Vill man flyga hit finns tre flygplatser att välja på som trafikeras av reguljärtrafik – även om det sker i mindre skala

Sveg – Flygbolaget NextJet trafikerar sträckan Sveg-Arlanda. Svegs flygplats ligger ca 10 min utanför tätorten och härifrån tar det sedan ca 2 timmar med bil att komma till Idre. Möjligheten finns även att åka till Vemdalen då denna skidort bara ligger en timme från denna flygplats.

Mora – På våren 2015 avslutade Avies Sverige att trafikera Mora-Arlanda. Ett arbete påbörjades med att bygga upp ett samarbete med något annat flygbolag för trafikering av sträckan men än så länge (sep2015) finns ingen förbindelse klar. Det är däremot möjligt att åka taxiflyg från Stockholm till Mora. Priset blir i detta fall betydligt dyrare än att åka reguljärt. Med bil tar det sedan 2 timmar och 15 minuter till Idre.

Röros – Då Idre ligger relativt nära Norge är en möjlighet att flyga till den norska orten Röros. Troligtvis inte det billigaste alternativet då man först behöver flyga till Norge och sedan byta flyg där. Det är det norska flygbolaget Widerøe trafikerar sträckan Röros-Oslo och flyg från de större flygplatserna i Sverige till Oslo är alltid lätt att hitta.

Flygplatsen på orten ligger fem minuters bilfärd utanför orten. Även härifrån tar det ca 2 timmar och 15 minuter till orten. Ett alternativ är att åka till Funäsdalen då det bara tar ca en timme att åka hit med bil.

Ytterligare ett alternativ är att flyga till Östersund. Det tar visserligen lite längre tid att köra (3timmar och 40 minuter) men det är betydligt enklare att hitta flygbiljetter hit.

Biljetter kan bokas via flyg.nu