Att åka en vecka till Idre på sport-, jul- eller påsklovet är många skidfantasters önskemål om de själva får välja vad ledigheten ska användas till. Idre bjuder på fantastiska backar, underbar natur och ett skidområde som erbjuder något för alla åldrar vilket du kan läsa om på Idre turistinformations hemsida. Nackdelen är däremot att det är många som vill åka dit just dessa veckor. Skolorna är lediga och de som jobbar har ofta ett flertal lediga dagar från jobbet. Med andra ord är det högsäsong och priserna högre än vanligt. Bara att hyra stuga och köpa liftkort kostar en hel del – lägg sedan till några tusen kronor för de som behöver hyra utrustningen.hotell Idre

Låna pengar till resan

Att planera och spara pengar i förväg är en bra väg att gå för att få råd med det man vill ha. Men det är inte alltid planering går hand i hand med verkligheten. Det är då som finansieringen behöver ordnas på ett annat sätt. De som har kreditkort kan betala allt på resan och sedan få möjligheten att betala detta utan någon ränta inom 45-60 dagar. Ett bra alternativ för den som vet att pengarna snart kommer komma in.

Vill man istället lägga upp återbetalningen under en längre period är privatlån ett bättre alternativ. Räntan sätts individuellt på dessa lån men brukar variera mellan 4%-15%. Kom ihåg att jämföra villkor och räntor om du ska låna pengar på nätet, där finns det mycket pengar att spara. För den som har en stabil ekonomi och fast inkomst är det lätt att få en mycket låg ränta. Det kan helt klart vara värt att betala några procent i ränta för att komma iväg på den efterlängtade semestern.

Planera i förväg

Den som uppskattade resan till Idre och direkt vet att de vill återkomma ett år senare ska självklart planera för detta ekonomiskt redan då. Varför inte avsätta en viss summa varje månad på ett låst konto?. Ett konto som det inte går att ta ut pengarna från förrän efter ett år. En fördel med det är även att man slipper betala ränta utan istället får några kronor i ränta.