De flesta förknippar kanske inte Idre med en plats man flyttar till permanent. Det är dock en tätort där det i dagsläget bor över 700 människor. En ganska liten stad således, men likväl en stad som erbjuder en hel del att göra – och då inte minst när det kommer till skidåkning, givetvis. Idre är känt för sina skidanläggningar som ligger nära tätorten, där Idre Fjäll är den allra största. Faktum är att Idre är den fjärde största skidorten i landet efter Åre, Sälen och Vemdalen.

Att göra sommartid

Flyttar man hit permanent kommer man även att få uppleva somrarna här, något som de flesta turister inte gör. Dock kommer en del besökare hit under sommartid, bland annat då för att spela golf, fiska, fjällvandra och rida.

Den som är i Idre under sommaren lär knappast ha brist på saker att göra. Idre Fjäll lever i hög grad även under sommarhalvåret, och om du inte är sugen på att göra något av ovanstående kan du till exempel forsränna, paddla kanot, orientera eller uppleva samekulturen. Visserligen är det till stor del aktiviteter för turister, men även den som bor här permanent har mycket att sysselsätta sig med på fritiden.

Fastighetsmarknaden

Går du online på sidor som till exempel Hemnet och söker efter lediga boenden i Idre kommer du sannolikt att stöta på en hel del andelsrättslägenheter. Dock finns det vanligen även bostadsrätter som säljs. Tittar du på boenden nära Idre Fjäll märker du att kvadratmeterpriset stiger ganska fort. Vad gäller bostadsrätter och hus i tätorten Idre, lite längre ifrån anläggningen, är kvadratmeterpriserna bra mycket lägre.

Köpprocessen skiljer sig givetvis inte nämnvärt från hur det är i andra delar av landet. Ett tips på vägen är att använda sidor som Bästaboräntan.se för att få låna så förmånligt som möjligt. Detta oavsett om du ska köpa boende i Idre eller någon annanstans.

Som vanligt gäller det att förvissa sig om hur lånevillkoren faktiskt ser ut. Ovan nämnda sida kan du använda för att titta på själva räntorna, men för mer tips och en mer utförlig räntejämförelse finns andra hjälpmedel på nätet.

Närliggande orter

Planerar man att bosätta sig i Idre kan det vara en bra idé att även hålla utkik på de närliggande orterna. På så vis får man den vackra naturen och nära till anläggningen, samtidigt som man har ett större utbud av lediga bostäder att botanisera bland. Exempel på närliggande orter är:

  • Särna. Särna ligger ungefär en halvtimmes bilfärd från Idre Fjäll och strax över 20 minuter från tätorten Idre. Vad gäller storleken liknar den Idre med sina nästan 700 invånare. Bosätter man sig här har man inte bara nära till Idre Fjäll, utan även till Sälen.
  • Heden. En i raden av småorter som ligger nära Idre. I Heden och småorterna omkring finns ingen större service att tala om, däremot kan närheten till Idre och Sälen göra det till attraktiva platser att flytta till.