De flesta som åker till Idre gör detta på vintern. Det är skidor, skoter och andra snöaktiveter som lockar. Men en hel del söker sig även hit sommartid då det är fantastisk miljö att uppleva med bland annat mycket fina vandringsleder.

Det är till och med så att en del caféer och restauranger enbart har öppet antingen på sommaren eller på vintern – helt beroende på vilka gäster man siktar in sig på.

De som vill gå på café i Idre kan bland annat välja på följande:

Café Värdshuset

Här bjuds gästen på ett traditionellt café med en lite lyxigare känsla. Välj på nymalet kaffe, smoothie eller varför inte den nu mycket populära Frozen Yoghurt. Till drycken serveras ett stort utbud av olika bakverk. Glöm inte att prova lokalproducerade Idre Fjällchoklad.

Vill man ha lite mer matigt finns varma pajer. Från eftermiddag/kväll går det även att köpa pizza på avhämtning.

Fäbodcaféet

Detta är ett klassiskt sommarcafé som verkligen bjuder på en mysig, avslappnade och trevlig stund på semestern. Fäbodcaféet ligger i Fjällvallens Fäbod och en klassiker är att beställa in nygräddade våfflor som självklart serveras med grädde och sylt. Den som inte har med egen matsäck kan även be caféet att packa ihop en matsäckskorg till utflykten. Så ”glöm” snabbkaffet hemma och få med dig kaffe från perkolator eller annat lyxig kaffemaskin.

I närheten finns lamm, kaniner, ponnyer samt hönor. Det är dessa hönor som värper äggen till det bröd som bakas i caféet. Mer lokalproducerat än så är svårt att få det.

Restaurang Utsikten

Bullar, Cookies eller vaniljmunkar till kaffet? Utbudet är stort men det är utsikten som man främst kommer hit för att njuta av – därav namnet. Restaurang Utsikten ligger på en av topparna och bjuder därmed på fantastisk utsikt. Njut av utsikten, kaffet, maten och fikat. Enklast att ta sig hit är med fjälltåget på sommaren.