Det är oerhört populärt att semestra i vackra snötäckta områden. Kanske inte på sommaren men under vinterhalvåret är det stor efterfrågan på de kallare semesterorterna. Idre är ett av dessa ställen som många vallfärdar till för att besöka oavsett vart de bor i landet. Det finns något för alla men de flesta kommer hit för att åka skidor så klart.

Att tänka på innan du ger dig ut i backarna

För det första måste det finnas tid för att ge sig ut i backarna. Att åka på semester ensam är inte det roligaste men det är inte heller roligt att dra med en person som arbetar samtidigt under semestern. Oftast är det företagare som inte kan släppa arbetet, gäller det ekonomin kan de däremot lämna över den till en expert. En sådan går att hitta enkelt, behövs det en expert i Västerås kan man exempelvis kontakta Revisor Västerås för att hitta en passande lösning.

När det väl finns tid och ni ska ge er ut i backen måste ni tänka på säkerheten. Skidor, pjäxor och stavar är givet. Hjälm är däremot också viktigt att ha på sig för att inte skada sig om man trillar. Har ni inga hjälmar går det att låna på anläggningen. Kläderna behöver vara anpassade efter kylan. Oftast innebär det varma underkläder, en overall eller vinterjacka, vantar, mössa och annat varmt som kan tänkas behövas.

Väl ute i backen

Det finns olika sorters skidåkning: längdåkning, alpin utförsåkning, freestyleåkning och telemarksåkning. I Idre finns det ett antal nedförsbackar att välja mellan som passar olika åldrar och nivåer. Dalarnas längsta backe ligger i Idre och är hela 2800 meter lång.