Du har tagit ut semester, bokat flyg och hotell, förberett barnen och ställt in dig på att äntligen få uppleva rushen av att susa ner för backen för första gången på flera år. Allt som saknas är brädorna, kläderna och resterande utrustning.

Så var hittar man det?

Shoppa snowboards online eller i butik

Eftersom snowboardutrustning ofta är ganska dyr men samtidigt nödvändig är det viktigt att man har en plan på hur vad man letar efter och – kanske viktigast av allt – vad man behöver.

Idag är det lättare än någonsin att handla allt till skid- eller snowboardresan, oftast i en och samma butik. Dels finns det specialistbutiker utspridda över hela landet och dels finns det ett stort antal webbplatser där man kan beställa allt man behöver från bindningar till vantar.

  • XXL Sport är ett alternativ som är tillgängligt för de flesta, både online och i fysiska butiker. De har idag en imponerande vintersportsektion med allt från budgetvaror till den bästa utrustningen från Burton och Salomon med flera.
  • Brädkultur är en butik som förutom snowboards också är experter på skateboards och allt som berör hela brädåkarkulturen. Därmed kan de hjälpa dig med all din brädåkning, både på snö och mark. I deras välsorterad butik mitt i centrala Stockholm hittar du brädor och utrustning från världsledande märken.
  • För de lite yngre brädåkarna finns det en rad populära märken som de redan är bekanta med. En sådan uppstickare på marknaden är Vans som på senaste fokuserat stora resurser på att utveckla Vans Snow – med högkvalitativa snowboardboots och kläder – samt en riktigt stabil e-handelsplattform.

Var ute i god tid

Det är absolut väsentligt att man förbereder sig ordentligt inför sin skidsemester. Utan rätt utrustning och för dåliga kläder är risken stor att man inte får njuta av resan som man tänkt. Kläder som skaver och inte håller varmt kan förstöra hela upplevelsen och man löper dessutom en större risk att skada sig.

Därför rekommenderar vi att du är ute i god tid så att du kan testa kläderna och utrustningen innan det bär av. XXL har till exempel en 60 dagar nöjd-kund-garanti för registrerade medlemmar så att du kan beställa hem och testa produkter. Brädkultur, å andra sidan, har en butik med experter som kan guida dig genom alla val; från vilken bräda som passar din stil bäst till vilka bindningar du ska ha för optimal kontroll.

Dessutom är det vida känt att man ska köpa vintersportutrustning på sommaren och vice versa, i alla fall om man vill få de bästa priserna. Vår poäng är helt enkelt att du bör köpa all utrustning med tillräcklig marginal så att du hinner testa allt och eventuellt byta ut produkter innan resan.