Välkommen till Idre! Så här tar du dig hit:

Bil:

De allra flesta svenskar som kommer med bil gör detta från södra Sverige. Detta eftersom Idre ligger precis vid den norska gränsen. Från Stockholm är det lättast att köra ut från staden på E18 och sedan upp på väg 70 som sedan går ända upp till Idre. Det är därmed mycket lätt att hitta hit.

Kommer man istället från Göteborg börjar resan på E45 till Torsby där den övergår till E16. I Malung svänger man in på Väg 66 upp till Särna där man tar vänster in på väg 70 och kör de sista cirka 20kilometrarna.

Beräknad restid från Stockholm är enligt Google Maps är knappt 6 timmar.

Kollektivt:

De som väljer att åka tåg gör detta enklast till Mora. Från Mora tas sedan en anslutningsbuss den sista biten till Idre. Likt flyg så varierar priserna beroende på tillgång och efterfrågan. Men räkna med 500-800kr för enkelbiljett. Restiden är då 6-8 timmar från Stockholm.

Boka resa vi SJ.se

Från Göteborg, Malmö, Uppsala och Stockholm avgår även Fjällexpressen. Ett bussbolag som specialisterat sig på fjällresor och som stannar på ett flertal platser på vägen upp mot Idre. Bussen har enbart trafik under högsäsong. Exempelvis under säsongen 2015/16 hade de turer från vecka 52 fram till v. 14. En tur och returbiljett kostar 1060kr per person från Stockholm. Restiden är ca 8 timmar.

Boka resa via fjallexpressen.se.

Flyg: Idre har en egen flygplats men denna flygplats är enbart öppen för privatflyg och därmed finns inte någon reguljärtrafik till orten via flyg. Bland de flygplatser som är närmast finns Röros (Norge), och Sveg. Enklast bör vara att flyga till Sveg och därifrån ta hyrbil, buss eller taxi. Från Sveg tar det en timme till Vemdalen (skidort) och två timmar till Idre. Restiden från Arlanda till Sveg är ca 1,5 timme och kostnaden ca 2000kr.

Flygbolaget som trafikerar sträckan Arlanda-Sveg är Flex Flight.

Boka resa via flygresor.se

Välkommen hit!