Första steget i semesterplaneringen handlar om att bestämma sig för var man ska åka. Det andra steget är hur man ska ta sig dit. För de som väljer en sommar- eller vintersemester i Idre finns flera olika alternativ:

Hyrbil

Det enklaste sättet att åka till Idre är med hyrbil. Bokning kan bland annat ske på www.hyrbilar.nu som erbjuder hyrbilar över hela Sverige. Fördelen är att man får med sig betydligt mer packning, man kommer snabbare fram och det kan till och med kan bli billigare än andra alternativ om det är flera som åker. Ska man vara i Idre under längre tid kan det vara lönsamt att boka en envägsbil som då lämnas in på någon hyrbilsstation i närheten. Då behöver man inte betala för de 14 dagarna som bilen annars skulle stått på orten och kostat pengar.

En rekommendation är att inte gå via någon av de klassiska hyrbilsföretagen utan via någon av de sidor som jämför priser på hyrbilar. På så vis får man ett betydligt större utbud av modeller och prislägen att välja mellan. På många av dessa sidor finns även information om vad man bör tänka på när man ska boka hyrbil. Allt från giltiga försäkringar och hur man får det billigaste priset till vad man ska tänka på när man hämtar och lämnar bilen. Besök denna sida för att få mer information om detta innan du hyr din bil nästa gång.

Tåg eller Buss

Det ska direkt sägas att Idre inte är orten som de flesta tar tåget till. tåg till IdreOrsaken är att förbindelserna är relativt dåliga. Man får ta tåg till Mora och därifrån anslutningsbuss från Mora upp till Idre. Mellan 1 Feb och 19 april kör Tågab en sträcka mellan Göteborg och Mora som är specialinsatt just för skidturisterna. Övriga månader får man förlita sig på de turer som SJ erbjuder.