Det är få ställen i Sverige som lockar skidåkare så mycket som Idre. Av de som arbetar på orten är det väldigt många som har fokus på turismen och naturen. Så för de som älskar att bo och jobba nära naturen är orten ett perfekt ställa att flytta till.

Hitta Boende – Hemnet

Oavsett var man bor i Sverige så hittas boendet på Hemnet. Mäklarna är medvetna om att Hemnet inte bara är ett ställe dit husspekulanter går för att hitta sitt drömboende utan många har det även som tidsfördriv att surfa runt på sidan för att se hur andra bor och inreder sina hem. Men självklart ska man söka brett. När det gäller sommarstugor är det många som lägger ut dem på Blocket och det skadar inte heller att annonsera på plats. Hör dig för med personer på orten om de vet vägar att gå för att hitta boende. Vid försäljning av villor är det Hemnet som dominerar men vill man bara hyra en lägenhet finns det betydligt fler vägar att gå.hotell i Idre

Finansiera boendet

Idag finns en regel som säger att man enbart får låna upp till 85% av husets värde. Detta gör att man måste ha 15% kontant. Något som gör att många inte har möjligheten att köpa drömhuset eller lägenheten. Ett alternativ är att ta ett privatlån för att täcka upp den sista biten. Om så sker bör man vara mycket noga med att jämföra räntorna. Det skiljer nämligen relativt mycket mellan de olika kreditgivarna och en av de enklare vägarna att hitta rätt ränta är att gå via en låneförmedlare. De jämför räntor på ca 20 banker utan att det kostar något för låntagaren (Läs mer om låneförmedlare på Sverigekontanter.se)

Lycka till med att hitta boendet och sedan finansiera det. Njut sedan av en ort som bjuder på en makalös natur och fantastiska backar.