En av de främsta anledningarna till att folk idag har kreditkort är på grund av de förmåner man får när man reser. Så för att svara på artikelns titel: ja, man bör boka skidresan på ett kreditkort, om man kan.

Är du nyfiken på varför vi anser att man bör göra det samt vilka kreditkort som är bäst till skidresan kan du läsa vidare.

Fördelar med att boka skidresan på kreditkortet

Enligt jämförelsesajten Bästakreditkortet.se finns det flertalet fördelar med att boka alla sina resor – från solsemestern till skidresan – på ett så kallat resekort. Till exempel är många av dagens kort kopplade till poängsystem där du samlar poäng till flygresor och hotell varje gång du använder kortet. SAS Eurobonus är ett exempel på ett sådant system.

De flesta kreditkort är även kopplade till kompletterande reseförsäkringar och avbeställningsskydd när man bokar minst 75 % av resan med kortet. Vissa har tilläggstjänster som självriskeliminering när man hyr en bil och utökat skydd vid potentiellt farliga aktiviteter såsom vintersporter.

Vidare kan du använda kreditkortet när du väl är på semester och fortsätta samla poäng och förmåner inför nästa resa, redan innan den nuvarande är över. Smart, eller hur?

Tre av de bästa kreditkorten för skidresan

Om du planerar att boka din nästa skidsemester på ett kreditkort men är osäker på vilket som är bäst föreslår vi att du kikar närmare på följande alternativ.

American Express – Amex har idag åtta olika kreditkort på den svenska marknaden som alla erbjuder trevliga reseförmåner. De billigare (och därmed enklare) korten ger dig kompletterande försäkringar och liknande, medan de mer exklusiva kreditkorten ger dig omfattande rabatter på resor och tillgång till flygplatslounger över hela världen.

Bank Norwegian – Reser du mycket med Norwegian så är deras eget kreditkort att rekommendera. Varje gång du använder kortet, oavsett om du bokar flyg eller betalar för andra varor och tjänster, samlar du CashPoints som du kan spendera på flyg med flygbolaget. Det enda undantaget är att du inte får några poäng om du bokar resor med Norwegians konkurrenter.

Collector Bank Easyliving – Detta resekort kan kopplas till SAS Eurobonus, har en låg ränta, omfattande reseförsäkring och inga valutapåslag i utlandet, för att nämna några av fördelarna. Därför är det inte märkligt att Easyliving anses vara ett av de bästa korten för skidresan. Kortet har dessutom en ganska låg årsavgift på endast 195 kronor.
OBS! Tänk på att alla kreditgivare har krav man måste uppfylla om för att beviljas ett kreditutrymme. Man får exempelvis inte har betalningsanmärkningar vilket granskas via en så kallade kreditprövning som utförs av Upplysningscentralen (UC). Kreditgivare är alltid tydliga med sina krav så att du kan läsa igenom dem innan du ansöker.