Idre turistort är känt för en hel del anledningar. Här finns det inte bara en härlig skidort att susa ner för backarna i utan också en hel del annat. Vintern erbjuder såklart en krispig, ledig och hurtig känsla med härliga stunder. Fast Idre fjäll samt Idre som ort har minst lika mycket att servera besökarna under sommarhalvåret. Vad sägs exempelvis om golf i Idre? Att spela golf har blivit mindre och mindre kostsamt, och även golfkläder, golfbollar m.m kostar mindre nu än för bara några år sedan. Företag som golfar kan med fördel skaffa logobollar med tryck av företagets egen logotyp.

Golfbana i Idre

För dig som gillar att bättra på swingen samt ha en god atmosfär så är Idre en perfekt plats för avkoppling i dess natursköna områden. Golfbanan följer i precis samma standard och erbjuder förstklassig golfupplevelse för alla besökare i orten. Med fjället som bakgrund så vittnar man mäktiga vyer och en härlig nypa luft – renare och hälsosammare än så blir det inte.

Golfbanan i Idre är en bland Sveriges mest populära faktiskt. Med sina 18 hål och bra eftersatta greener såväl som närmiljöer erbjuds besökarna en golfresa som få andra ställen kan jämföra sig med. Det är inte utan slump som Idrefjälls golfklubb är så pass unik som den faktiskt är. Man kan tro att det ska vara svårt att driva en golfbana i en växtzon som är så pass tuff och utmanande – fast det har visat sig det går riktigt bra. Att mötas av granskog vid golfbanan är inte fy skam, och luften man andas blir rena hälsokuren för avkoppling.

Golfklubb Idre

Golfklubben i Idre erbjuder dessutom sina besökare en helhetsupplevelse utan för det vanliga. Frestande och god mat på deras kända restaurang. I närheten av golfbanan hittar du dessutom Pernilla Wiberg Hotel vilket är en anläggning där såväl pool som tillgång till fjäll och fiske finns.

Svensk golf utsåg under 2005 klubbens golfbana till Sveriges bästa, och under 2008 så utnämndes Idre golfklubb till ”Årets golfklubb”. Inte så fy skam med andra ord för en så liten ort som Idre.

Vart gå efter golfen?

Efter en härlig dag på golfbanan så är det skönt att kunna koppla av. En matupplevelse antingen på restaurangen i anslutning till golfbanan alternativt hotellets restaurang är då inte att förakta. Här hittar  du utsökta menyer med inspiration från friluftsliv och vilt. För dig som råkar bo på hotellet så kan du sen avsluta kvällen med en härlig relax i form av bad och bubbel. Med andra ord – det blir inte bättre än så.

Ifall du helst av allt vill ta en liten paus från golfandet så finns det massvis med andra aktiviteter att hitta på. Det tidigare nämnda friluftslivet innehåller gott om dagsturer och vandringsleder. Andra aktiviteter inkluderar bland annat hästridning och fiske i något av de härliga fiskevattnen.

Som du kanske märker är det inga problem att hålla sig sysselsatt i Idre oavsett vilken årstid det råkar va på året. Den så härligt omtalade vinterskidorten har försökt omprofilera sig mer och mer för att bli ett besöksmål oavsett vilken månad det är. Så passa på att upptäcka denna.