Trots att Idre är en ort som verkligen lever på turism och blommar ut på vinterhalvåret är det ingen bank som valt att ha kvar sitt bankkontor på orten. Swedbank har haft kontor i Idre men detta är nu stängt och kunderna hänvisas till kontoret som finns i Älvdalen. Där banken var (Byvägen) finns bankomat kvar samt servicebox. Bägge dessa är i bruk. Många småföretagare var mycket oroliga vid nedläggningen att de skulle behöva åka till en annan stad med sina dagskassor men så blev alltså inte fallet.

bank i IdreDet var 2012 som den sista banken lämnade orten . Det kan tyckas som att det inte är någon större förändring då de flesta bankärenden sker via internet idag och få behöver besöka ett bankkontor regelbundet. Genom att jämföra lån via jämförelseportaler, betala räkningar via mobilen och växla pengar på speciella växlingskontor har behovet av en fysisk bank minskat. Men när det kommer till rådgivning, lån och vissa administrativa tjänster är det alltså närliggande städer som behöver besökas.

De som vill göra enklare bankärenden kan ändå göra detta. ICA har nämligen samarbete med flera av bankerna vilket gör att man kan göra räkningsbetalningar och kontouttag från dessa hos ICA. Utöver har ICA en egen bank vilken man självklart kan göra enklare bankärenden hos i någon av kassorna i butiken. Inne i butiken finns även en bankomat där man kan ta ut pengar.

Vill man växla pengar är även ICA ett av de bättre alternativen. Detta då man kan beställa pengar via deras hemsida och som sedan skickas i rekommenderat bre v till ett postombud i närheten. Denna tjänst har även flera banker vilket gör att behovet av ett fysiskt bankkontor blir än mindre.

Så med andra ord – Lägg tiden på skidåkningen när turistresan bokas till Idre. Bankärenden sker enklast på hemmaplan. Eller över internet – då de flesta hotell har gratis Wi-fi på orten.